Η Κρήτη είναι ο τόπος της ελιάς. Ενός δέντρου άμεσα συνδεδεμένου με την κουλτούρα μας και την παράδοσή μας. Ενός δέντρου ανθεκτικού, με αγνό καρπό όπως και τα παράγωγα που μας δίνει. Με αυτό το γνώμονα εδώ στην Elia Traditional Products προσπαθούμε πάντα να σας παρέχουμε προϊόντα αγνά και παραδοσιακά που μιλάνε μόνα τους για τον τόπο μας.

Η θέση της ελιάς στη μεσογειακή διατροφή κυρίως, είναι ιδιαίτερη καθώς σχεδόν όλες οι συνταγές της μεσογείου περιέχουν ελαιόλαδο έναντι άλλων ελαίων. Η ελιά ήταν σύμβολο ειρήνης από την αρχαία Ελλάδα και μέχρι τις μέρες μας, στη χώρα μας, χρησιμοποιείται σαν
χαρακτηρισμός “ το κλαδί της ελιάς” . Σύμφωνα με τη μυθολογία η πρώτη ελιά φυτεύτηκε από την Αθηνά στην Ακρόπολη και από τότε δείξαμε πόσο σημαντική είναι για εμάς τους Έλληνες.

Από την ελιά παίρνουμε τα καλύτερα δυνατά λιπαρά που μπορούμε να πάρουμε από κάποιο έλαιο, καθώς είναι μεγάλη πηγή μονοακόρεστων λιπαρών. Τα μονοακόρεστα λιπαρά προστατεύουν από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, αυξάνουν τη ρευστότητα των μεμβρανών, αλλά είναι πιο ευάλωτα σε λιπιδική υπεροξείδωση. Με λίγα λόγια εκτός από τη συμβολική της σημασία, η ελιά αποτελεί και μία πολύ καλή επιλογή για την υγεία μας.

Ωστόσο, εκτός από τη διατροφή χρησιμοποιούμε το ελαιόλαδο και σε προϊόντα ομορφιάς όπως θα δείτε και στην κατηγορία των καλλυντικών μας. Το ελαιόλαδο μέσα από έρευνες έχει αποδειχθεί ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Β πράγμα που το κάνει κατάλληλο συστατικό για κρέμες αντιγήρανσης και μάσκες προσώπου. Επίσης, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά οξέα είναι μία πολύ καλή λύση για να αποκτήσετε λαμπερά και απαλά μαλλιά.

Για το τέλος θα σας δώσω μία συμβουλή, εμπιστευτείτε το καλό ελληνικό ελαιόλαδο! Έρευνες
έχουν δείξει ότι είναι πολλά τα καλά που προκαλεί στην υγεία μας.

 

by turbani.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *